top of page

Voor-stellingen:

"DOOR HET LINT (VERBONDEN) is onze eerste voorstelling voor open publiek. Hieraan vooraf ging de try-out van DOOR HET LINT (VERBONDEN) onder de titel DE IS- EN WAS- LIJN. En dat was weer een vervolg op onze eerste 
voorstelling DE SCHOONE WAS...
DE SCHOONE WAS... was een wat "uit de hand gelopen" voorstelling ter gelegenheid van ons huwelijk.
Onze eerste aanleiding samen een voorstelling te maken.
 
Zo af en toe begint het al weer te kriebelen: wat zullen we nog meer maken en uitvoeren? Of het nu wel of geen podium krijgt, we zullen altijd blijven creëren; in muziek, in beeld, met tekst, in beweging... We kunnen niet anders, dit hoort bij wie wij zijn."

RECENT PROJECT: DOOR HET LINT (VERBONDEN))

DOOR HET LINT (VERBONDEN)​                                (mei / sept 2017 / april 2018)

In deze voorstelling zingen, musiceren, dansen, verbeelden en verwoorden Jonathan & Mathilde hun verhaal over leven en liefde. Een kwetsbaar (liefdes)verhaal, maar één dat het verdient om (door) verteld te worden.

Het is een oprecht en eerlijk stuk over leven in voor en tegenspoed. Kwetsbaar, maar ook heel krachtig en stoer. Jonathan & Mathilde hebben in hun leven namelijk te maken gekregen met een psychische ziekte die alles op z'n kop zette en één van hen "door het lint" deed gaan. Zekerheden werden onzeker, grenzen en machteloosheid kwamen om de hoek kijken en hun liefde werd op de proef gesteld.. Ze zijn verbonden, maar toch mijlenver van elkaar verwijderd. Gaan ze die strijd winnen of verliezen?

Jonathan en Mathilde hebben manieren gevonden om hun verhaal op zo'n manier te vertellen dat je niet alleen hun verhaal, maar ook je eigen verhaal hierin kunt "lezen". 

Het zet tot denken, is persoonlijk, inspirerend en universeel en door de afwisseling in vertelvorm blijft het boeiend van begin tot eind. 

Deze voorstelling is een "must-see" voor mensen die met (psychische) ziekte in aanraking zijn gekomen (zowel privé als in werk), maar ook voor alle liefhebbers van waargebeurde liefdesverhalen!

Regie: Annemiek Wensing // Choreografie: Ilse van Haastrecht //

Foto-beelden: Tessa Veldhorst (De Schaapjesfabriek) http://www.deschaapjesfabriek.nl

Recensies zijn te vinden bij kijk/lees/luistermateriaal.

Komende speeldata kunt u hier vinden.

EERDERE VOORSTELLINGEN

DE IS- EN WAS-LIJN

In augustus 2016 hebben Jonathan en Mathilde een nieuwe theatervoorstelling geschreven en uitgevoerd voor familie en vrienden, ditmaal in het LAAKtheater van Den Haag, ter ere van hun 5-jarig jubileum. 

Hieraan vooraf ging het maken van een prachtige foto-serie door Tessa Veldhorst (van de Schaapjesfabriek) om samen in beelden te vangen wat ze in 5 jaar huwelijk hadden meegemaakt. Een selectie hiervan is te vinden bij de foto's in het foto-album.

Uit deze voorstelling is met hulp van regisseur Annemiek Wensing en dansdocent / choreografe Ilse van Haastrecht de voorstelling DOOR HET LINT (VERBONDEN) ontstaan.​

DE SCHOONE WAS

In augustus 2011 hebben Jonathan en Mathilde voor het eerst samen een theatervoorstelling geschreven en uitgevoerd in theater Rabarber in Den Haag. Dit was ter ere van hun huwelijk voor familie en vrienden. "Eigenlijk een uit de hand gelopen idee, een aanleiding en manier om nu eens te doen wat ons het leukste leek: onze vrienden en familie in een theater verzamelen en hen verrassen met onszelf op het podium; met ons verhaal, door middel van muziek, dans en spel."

Dit stuk werd verrassend goed ontvangen, waardoor toen de vraag al rees of zij in de toekomst / bij een huwelijks-jubileum weer met een theaterstuk zouden komen...?

Foto's zie: foto-album

bottom of page