top of page

wie we zijn ...

MATHILDE

JONATHAN

 

TWEE CREATIEVE - LIEVE -LINGEN!

 

(deel van onze trouwkaart, eigen ontwerp)

"omdat wij elkaar hebben gevonden

en nooit meer kwijt willen,

zullen we beloven elkaar steeds weer te zoeken en onszelf steeds te laten vinden"

trouwbelofte 2011 -

Wie zijn Jonathan & Mathilde ?

Jonathan (1982) en Mathilde (1985) zijn al lange tijd door liefde met elkaar verbonden. Maar dat niet alleen: ook door middel van creativiteit. Muziek heeft hen samengebracht: "hun stemmen pasten zo goed bij elkaar" .. en dat bleek niet het enige. Toen zij in 2001 (los van elkaar) werden gevraagd te komen zingen in een bandje, duurde het nog even, maar... in de zomer van 2002 sloeg de vonk over en besloten ze het avontuur van liefde en samen leven aan te gaan. Samen gingen ze al over hoge bergen en door diepe dalen. Het is door lief en leed dat ze nog altijd samen zijn en kunnen doen wat ze het liefste samen doen: mooie dingen bedenken, maken en delen! En dat niet alleen samen, ook ieder voor zich of met andere creatieve mensen. Jonathan en Mathilde genieten samen van de (ver)beeldende taal, van dans, muziek, theater en beeldende kunst.

Jonathan is industrieel product ontwerper van beroep, hij mocht jarenlang theepotten ontwerpen en andere huishoudelijke artikelen en producten (o.a. spaarpotten en kinderbestek). Inmiddels staat hij part-time voor de klas in het MBO als docent grafisch vormgeven. Zo heeft hij daarnaast nog tijd om als ZZP-er aan de leukste projecten mee te werken, o.a. fotografie. (Zie: www.jonathanleendertse.nl)

Als kind heeft Jonathan piano leren spelen en in zijn tienerjaren wist hij zichzelf gitaar en later nog een heleboel andere instrumenten eigen te maken. Met zijn stem & muziekspel weet hij heel wat harten te beroeren en met een potlood of penseel weet hij veel moois te creëren. Bij o.a. mime-groep Optie Z heeft hij zijn toneel/podium-skills vergroot.

Mathilde is afgestudeerd aan de PABO en heeft een aantal jaren voor de klas gestaan als leerkracht. Inmiddels is ze vakdocent dansexpressie (ze geniet van deze vorm van dans) en daarnaast begeleidt ze kinderen individueel. Ze gebruikt creativiteit om kinderen te laten groeien op sociaal emotioneel vlak of bij (eenvoudige) leerproblemen. (Zie: www.degelevlinder.nl) Mathilde heeft als kind harp leren spelen, daarna ontdekte ze de piano en gitaar om zichzelf (en een klas kinderen) te kunnen begeleiden bij het zingen. Ze zou zich muzikaal nog meer willen bekwamen.

Toneel- en schilderlessen dagen haar uit in expressie. Verder schrijft ze erg graag, waaronder gedichten.

Toen Jonathan en Mathilde trouwden, verrasten zij hun gasten met een zelf geschreven én uitgevoerd - ludiek én serieus - theaterstuk waar 5 jaar later een vervolgstuk uit geboren werd. Hun gasten waren onder de indruk van hun zang, dans, speel en entertain-talent. Ze kregen zoveel lovende reacties dat zij besloten hun tweede theaterstuk voor breder publiek geschikt te maken. Met hulp van een regisseur en choreograaf hebben ze het stuk naar een hoger niveau weten te tillen. Na 4 uitverkochte zalen en 6 keer spelen werd deze website de lucht in gegooid. Wie weet wat er nog verder uit voort komt? Jonathan en Mathilde zullen altijd musiceren, verbeelden, zingen, dansen en schrijven, met of zonder podium. 

In hun creatieve werk zijn Jonathan en Mathilde eerlijk, vindingrijk, grappig, persoonlijk, confronterend, kwetsbaar en zó transparant dat er een enorme lef vanuit gaat. Ze delen uit hun eigen ervaringen, geven hun kijk op de wereld en zetten je daarmee aan het denken. Wat ze verbeelden en verwoorden is uniek, maar ook universeel, "uit het leven gegrepen" en hoopvol. Ze hopen anderen te verwonderen en raken. 

Jonathan en Mathilde genieten samen enorm wanneer ze mogen spelen op de plek waar zij zelf zo graag zijn: in het theater! 

Check de speeldata als je hen wilt zien spelen, nodig hen uit of bekijk het foto-album en de film-fragmenten. Jonathan en Mathilde wensen je veel kijk- en leesplezier! 

bottom of page